tirsdag 31. juli 2012

Topptur Galdhøpiggen 2012Galdhøpiggen 31.07.12

Denne turen hadde vi planlagt i lang tid men har liksom ikke fått gjennomført den før noen bare fant på at vi skulle ta en spontan tur.
Dette var jo en kjempe bra ide som alle motet seg opp for. En kompis gjeng jeg hadde blitt kjent med på Alm påbyggingen da jeg gikk der i fjor. En kjempe gjeng som greier å holde humøret oppe selv i slitne øyeblikk som skulle komme.
Turen begynte fra Trondheim den 31/7 vi skulle kjøre en bil til Spiterstulen dette var beregnet til å ta rundt 4 og en halv time.
Vi fant ut at vi trengte ikke å kjøre så fort nedover pga vi skulle komme oss til toppen til soloppgangen kl 05.30 var planen, å være på Norges tak under en perfekt soloppgang det er kunne ikke være mye som slo det. :)
Var innom Lom restaurant for å kjøpe oss en skikkelig middag slik at vi skulle ha noe å tære på turen opp. Bagasjen vi hadde med oss var skifte, mat og drikke. Hodelykter var også med pga vi hadde beregnet å begynne turen i fra !!!! rundt 21.30 slik at vi ikke skulle få altfor mye venting på toppen på solen.
Ankomst spiterstulen og det var mye folk som hadde slått leir rundt fjellhuset. Var flere som hadde tenkt å gå opp på Galdhøpiggen i løpet av morgen dagen selv om vi skulle begynne å gå med en gang vi kom dit. Opphold og overskyet var været da vi startet og slik fortsatte det til vi kom opp til 1500 meters høyde så begynte regnet å komme i store mengder men heldigvis var temperaturen bra.
Vi kom opp til 2000 meter da begynte snø å dale ned i fra himmelen. Da begynte temperaturen å dale og i løpet av turen var vi nede i -4 grader og her sto folk i joggebukse og joggesko. Dette kom til å bli et lite opphold på toppen. Vi spiste litt mat og tok en liten feiring med en ekstrem kald pils. Da kom det plutselig folk fra juvasshytta kl 05.30 som hadde samme planer som oss å oppleve soloppgangen på toppen.Turen ned fra gjellet tok bare halvparte av tiden pga mye “skogåing” nedover fjellet, snøen var til god hjelp.
En kjempe opplevelse som jeg anbefaler til alle sammen å oppleve :)
Hilsen Espen, Eirik, Mats og Espen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar