søndag 22. juli 2012

Fisketur i Brugnmarka (Klæbu) 2012

Lørdag 21.07.2012

Ja da hadde man bestemt seg for å utforske den ville Brugnmarka som ligger i Klæbu kommune. Her er det mange forskjellige fiskevann og nesten alle er koblet til vei forbindelse.
Men selvsagt er det noen ukjente vann som ikke ligger så bra til at man kan bruke den enkle transport måten.

Tilgangen til Brugnmarka er varierende pga de som har hytte i området har satt opp en bom på broen slik at ikke alle skulle få tilgangen til fiskevann eller området på den lette måten.
Så her har jeg tenkt smart, jeg tok med sykkelen min slik at jeg kunne forflytte meg litt fortere inn i terrenget pga det var vei veldig langt inn. Men det som man ikke så på kartet var at det var så si bare stigning på denne veien, dette skulle jeg virkelig merke etterhvert.

Jeg hadde pakket sekken for en dag med fiske og hadde tatt med meg mitt nye telt MSR Hubba HP 1 mannstelt. Det skulle testes før man kunne begynne å bruke det i skikkelige turer der man måtte kunne kreve litt av utstyret sitt.

Hadde vært litt ivrig på pakkingen min så sekken min veide litt i det meste laget bare for en dags tur, og denne dagen var det et utrolig vær også. Temperaturen var rundt 20 grader da jeg startet på turen og kjente svetten begynte veldig tidlig å sile ned i pannen. Jeg syklet så langt jeg kunne men etter hvert så ble bakken veldig bratt så endte opp med å gå ved siden av sykkelen oppover bakkene. Jeg hadde planlagt å komme meg langt oppover bakkene men etter 1.5 time kom jeg til Storvatne som er det første og største vannet i dette området. Her fant jeg en perfekt teltplass som var rett ved vannet og hadde solen lengst mulig.

Utover kvelden testet jeg vannet og fikk 6 steik ørretter som endte opp i pannen :)

Ulempene med dette vannet var at det var variert terreng så det var vanskelig å komme til de gode plassene. Og vannet hadde en skikkelig myr smak som ikke passet helt bra til kaffen.
Men dette er en plass jeg vil utforske mer av etter hvert som tiden kommer.

Utsikt over Storvatne i Brugnmarka
Nytt MSR Hubba HP

Bålkanna på plass :)
Teltet nyter utsikten


Fangsten med en herlig soppstuing til


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar