tirsdag 20. september 2011

Rypejakt i Namsos 2011

Da skulle man endelig komme seg opp på fjellet for å se om man fikk skutt seg noen ryper. Vi skulle overnatte på en hytte som ligger på fjellet og midt i terrenget så det passet perfekt for oss. Dagen vi ankom var det regn, tåke og sterk kuling så det så ikke lyst ut for jakt de første dagene. Kom oss i hytta å fikk fyrt opp i peisen og tenkte på de folket vi møtte på tur opp som bodde i lavo i området, det var sikkert fuktig å bo i telt på denne tiden. Herligheten med luksus, men man betaler jo for det så da er det ikke viktig. Prioriteringer kalles det. Var elendig vær de 2 første dagene men dag 3 kom man seg ut på fjellet der det ble skutt 2 ryper, en på hver jeger. Men været kom sigende så det var like greit å flykte til hytta å forberede seg til dagen derpå da det var meldt om bedre tilstander da.
Våknet opp kl 05.30 til regn og skodde og en heftig vind. Var ikke helt planlagt, kan man si. Kl 12 begynte det å klarne opp så da var det bare å komme seg ut å nyte frisk lufta, det ble observert noen fugler men jegerne som hadde hytta før oss hadde jaktet hardt på rypene så de hadde mest sannsynelig trekt opp i fjellet. Ikke fugl i dag men frisk luft og litt trim.

Fredag skulle vi ta turen inn i Kovahøle for å sjekke tilstanden med fugl der, det tok 2 timer å gå fra hytta inn til området og det var ikke liv i det hele tatt. vandret hele området men lite observasjoner  kan man trygt si. Jaktet i dette området til kl 16 da måtte man begynne å snu siden vi skulle hente Roger som skulle komme til parkeringsplassen. Vi måtte bare innom hytten først å lempe av utstyr og våpen før man tok på sekken å vandret nedover, man bruker 1.30 min på nedgangen alt etter hvor mange snarveier man tar. Kl 2030 sto vi på parkeringen å tok i mot Roger som skulle jakte sammen med oss denne helgen. Høst mørket hadde lagt seg så det var bare å finne lykta og bruke månen som veileder i høstnatten.

I løpet av helgen skulle vi greie å skyte 7 ryper totalt pga dårlig med skuddsjangser for dem som kunne skyte. Påpeker bare at det skal øves på leirduer til neste jakt. For alle mann.
En kjempe helg og jakt uke, kun litt uheldig ang de første dagene av jakta men det tok vi igjen i løpet av helga.
Hadde hytta fra 14/9-2011 - 19/9 - 2011.

Espen,Amund og Roger


Amund


Meg

Kovahølet


Kovahølet


Kovahølet


Gutta nyter en pils etter marsjen opp til Hytta.


Selv jegere er fotografer. :)


Pust i bakkenTilbake på hytta etter 9 timer gange etter rypa.


Klar for avgang fra hytta.


Vatne som ligger ved hytta.2 kommentarer:

 1. Ja det ser ut til at vi skal gjennta denne turen i 2013. I år ser det heldigvis ut til og være mere ful i terenget enn 2011.
  Mvh Amund Nordhøy

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette skal bli bra skjønner du. Gleder meg stort til lufting av hagla etter rypa

   Slett