torsdag 27. februar 2014

Jakten på den nordlige lyset kalt Aurora Borealis


I min tid som hobbyfotograf hadde jeg enda ikke tatt noen skikkelig bilder av det herlige lyset på himmelen selv om jeg kommer i fra nord i Norge. Interessen for dette fenomenet har vokst sammen med foto med skikkelig kamera og at man er aktiv å ta bilder når man er på tur eller bare på en vandretur i marka. Den siste perioden her i Trondheim har vist seg å være meget aktiv når det kom til observasjoner av nordlyset selv så langt sør. Man var ute hver dag da man fikk varsler via forskjellige apper på mobilen. Men det viste seg at man var alltid tidlig ute og ikke seint nok ute, pga det viste seg at nordlyset var så si punktlig på klokkeslettene på kveldene, selv om dette var noe man skjønte etter hvert.

Jeg fant ut at man skulle ta en telttur i Levanger for å kanskje kunne oppleve lyset på himmelen via natten og kanskje få tatt noen bilder av det herlige lyset. Var tilfeldig at det ble Levanger, men siden jeg har slekt der oppe kunne man besøke de i samme slengen å få noen tips om bra plasseringer i forhold for å komme seg bort i fra by lysene som farger himmelen gul.
Vi fant oss en holme ved en tursti som skulle fungere som vår villmarksområde for kvelden, det skulle vise seg at det ville bli en opplevelse igjennom kvelden med nordlys, sludd, regn og overskyet himmel.

PS: Har ikke helt lært meg denne kunsten å ta slike bilder så litt dårlig kvalitet på enkelte bilder :/

Her er mine høyde punkt bilder som ble tatt igjennom kvelden.

Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Mitt telt med litt nordlys i bakgrunnen
Nordlys

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar