onsdag 7. august 2013

Topptur Snøfjelltinden 1072 Meter


Da var dagen kommet for å bestige en topp som jeg drømt om i mange år, Snøfjelltinden.
Dette er en topp som det har vært mye snakk om innen kjente kretser pga dette er en slitsom tur på 6 timer i fjell terreng for å nå toppen og ikke noen sti å følge.
Denne gangen skulle jeg få selskap av min mor og far, som ikke direkte gleder seg til denne utfordringen særlig på tanke på trimmer status. Hehe. 
Pappa har snakket om denne toppen i snart 20 år så no var det på tide at han skulle slenge seg med å vise at det var noen ungdommelige krefter gjemt inne i denne slitne kroppen.
Vi begynte turen fra Ausa kl 10 på en solrik morgen gikk stien som passerer sommerlåven før stigningen inntas mot toppen av Klaven. Herfra er det muligheter å velge stien til Auslia gård eller "stien" til fjellvannene på ausenfjellene. 
Her gikk vi opp til Storvannet som ligger på 210 moh, der gikk vi over elven som renner nedover til Svartvannet. Vi fulgte elven oppover som renner nedover fra Snøfjelltindvannet, som ligger på 500 moh. Det var et voldsomt fjell terreng der vi gikk små personer inne i denne massive naturen.

Snøfjelltindvatne 500 moh
Etter å ha kommet opp til vannet så passerte vi elven for å komme oss på nordsiden, pga her måtte vi følge fjellkjeden nordover for å komme oss til overgangen som skulle føre oss over til bunnen av snøfjellet. Her så det nesten ut som sti oppover fjellet pga dette var den eneste overgangen til fjellet om man ikke skulle ta den lange ruten langt sørover for å så begynne på stigningen opp fjellkjeden.
Etter vi vi hadde kommet over passet så så vi hva vi hadde å sloss mot skikkelig steinras helling så her kom det til å bli mye klatring. 
Det var en bra vinkel oppover fjellsiden men brukbart underlag og vi hadde nok med tid så her skulle det ikke stresses, for det er langt ned med en vridd ankel. Toppen ble nådd etter 5 timers gange og mange drikke pauser, og det var tre stolte turgåere som endelig hadde greid å komme seg opp på den mektige tinden. :)

Kjekt med snø i august?... :)
Utsikten over Vistendalen vestover
Toppen var nådd etter 5 timers gange i et heftig pent vær :) Sæterdalen i bakgrunnen til venstre.
Utsikt mot sørvest fra toppen.
Utsikt nordover fra toppen av Snøfjelltinden. Venstre Syv søstre fjellkjeden,Høyre.Vistenmannen og Vistenkjerringa
Utsikt over Storvatne og Rundvatne
Kart over ruten vår fra Ausa til Snøfjelltinden


1 kommentar:

  1. Gratulerer med toppen. Flotte bilder :) Det ligger ei bok inne den varden der

    SvarSlett