lørdag 27. august 2011

Lomsdal Nasjonalpark _ Eiterådalen - Aursletta


Dag nr 1 Begynte å gå fra Eiteråldalen Søndag den 23/7 med strålende vær og herlige 20 grader i lufta.
Fikk en perfekt start fra parkeringsplassen med sti på 7 km, dette lettet vårt mot og motiverte til videre gange. Men etter ankommet Litjvasshytta la vi merke til at nå skulle det passeres topper med mye tett skog. Dette var forsmaken av hva som skulle komme. Kom til Camp 1 etter 4.30 timer gåing i fra parkeringsplassen og 8.8 km bak oss passert.


Følger stien som går i fra parkeringen til Litjvasshytta
Litjvasshytta 7 km fra parkeringen.


Pakkningen sortert


Dag nr 2 : Begynte å gå langs fjellene på innsiden av Eiterådalen som ville føre oss til kløfta som skulle bringe oss opp på toppen og mellom Vistenmannen og Vistenkjerringa. Deretter skulle vi gå mellom det nordre og sørlige Vistenvatnet som så skulle føre oss til Austerdalsvatne som vår Camp 2 skulle ligge.

På tur mot kløfta mellom Vistenmannen og Vistenkjerringa.

StorvatneMeg med utsikten til Storvatne som ligger i Eiterådalen

Vistenmannen

Vistenkjerringa

Vistenmanne i det fjerne.

Vistenkjerringa

Sørlige Vistenvatne
Austerdalsvatne

Nordmarka 3 på Camp 2 ved AusterdalsvatneDag nr 3 skulle vi komme oss til Laksmarka og dette partiet var skikkelig terreng med uendelig klatring og daler. Og når man sto på toppen å så nedover til Laksmarkvatne tenkte man ikke på at man skulle ned 650 høydemeter. Dette var den vanskligste partiet særlig om man ikke hadde vært så heldig med sokk valget. Kun nedover i 5 timer pluss.
Kom frem til Laksmarka etter 10 timers gange, og noen slitne sjeler fikk slappe av :)
Camp 3 lå i sørenden av Laksmarka Perfekt usikt over fjella og vatnet som lå der.

Laksmarkvatne

Elva som renner fra Laksmarkvatne til havet.

Var det fisk eller? :)Dag nr 4 skulle man gå fra Laksmarka til Stor strømmen i mellom Laksvatne og havet.Der hadde man en båt liggende som skulle føre oss videre til fastlandet. Dette partiet gikk veldig fort pga var en ferdig sti som var veldig lett å følge. Brukte 5 timer på denne turen fra Laksmarka til sivilisajonen.


Oppsummering :Vi brukte 3.5 dager på denne turen og siden man ikke var det best trente personene så brukte vi totalt 29 timer bare på å gå denne ruten. Og det var
skikkelig vanskelig terreng å vandre i til tider. Orienteringen var veldig enkelt pga store overflater. Papir kart og gps ble brukt i navigering. Tenker på om det hadde vært snøfritt enkelte områder hadde turen tatt en del timer ekstra, pga vi passerte enkelte overganger på vann.
Opp i alt en lekker tur, men ble for mye gåing og lite fisking :)
Camp 1 : 4 timers gange
Camp 2 : 10 timers gange
Camp 3 : 10 timers gange
Fra Camp 3 til sivilisasjonen 5 timer med sti og båt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar